Pentru invitatii dumneavoastra, nunta incepe cu o invitatii nunta. O nunta nu este doar o ocazie de a trece de la blugii eterni intr-un costum clasic, ci si un motiv bun pentru a ne aminti de romantismul scrisorilor reale, de hartie. Moda pentru minimalism, forme și materiale non-standard pătrunde în multe domenii ale vieții noastre, iar tipărirea nunții nu face excepție. Dacă o nuntă este începută inițial ca un eveniment cu care te poți lăuda, să-ți arăți gustul și surpriza, atunci trebuie să surprinzi de la bun început, adică cu invitații.

Există anumite tipuri de invitații care sunt potrivite doar dacă nunta este stilizată pentru o anumită epocă sau pentru o atmosferă anume și este necesar să se creeze un anturaj (astfel de invitații includ, de exemplu, pergamente în vârstă). Dar hârtia, ceara de etanșare și panglicile sunt departe de singurele materiale pentru invitații. Este nevoie de mai mult curaj și determinare — lemn, metal, sticlă, plante, minerale naturale.
Decizia privind alegerea invitațiilor de nuntă trebuie luată cu aproximativ 2-3 luni înainte de data planificată a nunții. În acest moment, mirii au de obicei deja o listă de invitați pe care ar dori să-i invite la nunta lor și, astfel, știu de câte astfel de invitații vor avea nevoie.

Este indicat să aveți în stoc aproximativ o duzină de invitații. Acest lucru vă va ajuta în caz de urgență, în cazul unei greșeli, de exemplu, în numele sau dacă vă răzgândiți cu privire la invitarea unuia dintre oaspeți, iar în acest stadiu este necesar să invitați pe altcineva.

Atunci când alegeți invitațiile de nuntă, alegeți-le pe cele care se vor potrivi cu stilul ceremoniei și recepției nunții și/sau cu schema de culori a acesteia: dacă, de exemplu, mireasa are accesorii roșii, merită să vă asigurați că această culoare, chiar și simbolic, apare pe invitatiile. Dacă plănuiți o nuntă modestă, atunci invitațiile ar trebui să fie destul de minimaliste, dar dacă plănuiți să organizați o petrecere mai luxoasă, „bogată”, atunci invitațiile de nuntă ar trebui să reflecte și acest lucru.